Donera ditt hår – klipp dig gratis 💛

Hur kan vi göra skillnad och hjälpa dem som behöver det? Svaret kom naturligt när vi insåg att vi i våra salonger dagligen har något som kan göra stor nytta – hår.

För att säkerställa att det donerade håret används på bästa sätt, har vi inlett ett samarbete med välgörenhetsorganisationen – Little Princess Trust. De erbjuder äkta hårperuker utan kostnad till barn och ungdomar under 18 år som har förlorat sitt eget hår till följd av cancerbehandling. Sedan starten 2006, har de hjälpt tusentals barn att återfå sin självkänsla genom att tillhandahålla peruker.

När du väljer att donera ditt hår, kommer du inte bara att göra en avgörande insats för de som behöver det mest, utan du får också din klippning hos Cutters – helt gratis. Tillsammans kan vi göra en positiv skillnad i någon annans liv.

Innan du tar beslut om att donera hår – vänligen läs igenom nedan information och våra riktlinjer för hårdonation. Har du frågor är du självklart även välkommen att kontakta oss.

Hår som kan doneras:

 • Minimum längden av hår som vi tar emot är 30 cm.
 • Vårt största behov är hårdonationer som är 41 cm eller längre.
 • Rent, torrt hår från både män och kvinnor (inte blött hår, det torkar inte ordentligt och kan inte användas)
 • Hår i gott skick (inga kluvna toppar) och som har en naturlig hårfärg.
 • Hår som är rakt, vågigt, lockigt, permanentat eller kemiskt plattat.
 • Hår som är färgat, blekt eller har highlights (men endast i naturliga hårfärger).

Hår som tyvärr inte kan doneras:

 • Hår som färgats i en onaturlig färg (blått, grönt, lila, rött osv)
 • Hår som färgats med henna
 • Grått hår
 • Dreadlocks
 • Löshår/extensions
 • Väldigt krulligt hår (Peruktillverkaren är inte specialist på denna typ av hår. De erbjuder även peruker med väldigt krulligt hår, men lockar antingen efter att peruken är tillverkad eller använder en tillverkare som är specialist)
 • Hår uppsamlat från golvet.

Hur man donerar

Steg 1
 • Tvätta ditt hår hemma 
 • Håret måste vara helt torrt (vi kan inte skicka blött hår, det torkar inte ordentligt och kan inte användas).
 • Använd varken balsam eller stylingprodukter.

Steg 2
 • Droppa förbi din närmaste Cutters-salong, vi kommer att kontrollera så att ditt hår uppfyller kriterierna för hårdonation.
 • Uppfyller du kriterierna är du berättigad en gratis klippning och frisören lägger då in dig manuellt i vår kö för salongen.
 • När det är din tur kommer våra frisörer se till att ditt hår sektioneras och klipps på rätt sätt.

Steg 3

När vi klippt av håret som ska doneras kommer vi att packa det i ett kuvert och se till att det säkert skickas vidare till Little Princess Trust.

Steg 4

Ditt hår kommer nu att bli en peruk till ett barn som saknar hår. Tusen tack för att du vill vara med och hjälpa!

Viktig information:

 • Vi kan tyvärr inte tillhandahålla foton eller information av peruker med ditt hår eller av barn som fått en peruk som tillverkats med donerat hår.
 • Vänligen tänk igenom ordentligt innan du klipper av ditt långa hår, så att du är helt säker på att du vill fullfölja det.
 • Om du har frågor, maila gärna: support@cutters.se
Nej, vi köper inte hår. Vi tar endast emot hårdonation – som går vidare till välgörenhetsorganisationen The Little Princess Trust, som erbjuder peruker i donerat äkta hår, utan kostnad, till barn och ungdomar under 18 år som förlorat sitt eget hår.

Nej, det kostar ingenting. Uppfyller du kriterierna för hårdonation får du dessutom din klippning hos oss gratis.

Om du uppfyller kriterierna för hårdonation är du berättigad en gratis klippning och frisören lägger då in dig manuellt i vår kö för salongen. Välkommen!
På Cutters har vi endast drop-in, ingen tidsbokning. Droppa förbi din närmaste Cutters-salong, vi kommer att kontrollera så att ditt hår uppfyller kriterierna för hårdonation och sedan lägga in dig manuellt i vår kö för klippning.
Tänk bara på att följa de riktlinjer som vi listar här på denna sida om ”Hår som kan doneras” och ”Hår som tyvärr inte kan doneras”. Längden är oftast det viktigaste och att håret inte är för hårt behandlat och i gott skick.

Ja, absolut! Vi är både stolta och tacksamma för att ha möjlighet att samarbeta med The Little Princess Trust och vi värdesätter högt att det hår som skänks går till tillverkningen av peruker som sedan ges till barn och ungdomar under 18 år som har förlorat sitt eget hår på grund av cancerbehandling. 💛

Minimum längden som vi tar emot är 30 cm – men det största behovet är hårdonationer som är 41 cm eller längre, eftersom flera av dagens barn- och ungdomsperuker är med längre hår.

Tyvärr är det ingenting som vi kan bistå med i dagsläget, vi ser endast till att håret skickas till Little Princess Trust.

Kontakta vår samarbetspartner Carl M Lundh. Klicka på länken och kontakta närmaste salong.

Du får en ännu smidigare klippning med appen

7 anledningar till varför Cutters-appen förtjänar en plats i din telefon

1. Undvik kö i kassan och betala direkt i appen

2. Se väntetider för alla våra salonger i realtid och reservera din plats i kön.

3. Följ din plats i kön och passa på att gör andra ärenden medan du väntar.

4. Hitta din närmaste salong med kortast väntetid i listan uppe till höger i appen. Är det lång kö hos din närmaste salong? Se om det är ledigt i en annan salong i närheten.

5. Se när din favoritfrisör jobbar – om frisören har registrerat sig med namn i appen, kan du se om din favorit är på jobbet just nu.

6. Dela ut gratis-klippningar till dina vänner – för var tredje vän som klipper sig får du själv en gratis klippning.

7. Spara pengar på nästa klippning vid köp av Klippkort i appen.

2.5K Ratings

1K Ratings

Nöjdhetsgaranti

Nöjdhets-
garanti

Alla ska vara nöjda efter sitt besök hos oss. Blev det inte riktigt som du ville? Då är det bara att komma tillbaka så löser vi det.

Hairy nice!

Vi är så stolta att över 3.800.000 kunder gett oss 9/10 i betyg. Tusen tack!

4,5 rating

Norway: 101 salons

Sweden: 13 salons

Finland: 16 salons